Zomer 2023

Terug naar menu zomer 2023


2023zomer02

Dinsdag, 1 augustus 2023. Vandaag is bewolkt met regen in het verschiet. Net als gisteren. Het is nu echt geen vakantieweer. Helaas, voor de vele vakantiegangers die nu op een camping staan in Nederland. Ik ben afgelopen dagen nog naar onze camping De Kooi in Stolwijk geweest om zaken op te halen. Ik had daar nog een hoop kleren liggen die ik nog moet uitzoeken. Ik heb even niet op onze ooievaars gelet. Het jong zal nu wel uitgevlogen zijn. Dat hebben we helaas niet kunnen volgen, jammer.

Get gras was al erg lang en Henk is er door al die ergen nog niet aan toe gekomen vrees ik. Ik heb daar alle “opdrachten” uitgevoerd en topen wer vertrokken . Gisteren is mijn vriedin Anneke nog op visite geweest. Die wilde ons nieuwe “Home” wel eens zien. Ze was erg content over het resultaat. Het was erg gezellig. Ze kwam laat op de dag bij ons aan en bleef bij ons eten. Het bezoek dat ze van te voren had gedaan in Den Haag duurde langer dan verwacht. Hier heb ik haar kunnen helpen toen ze op haar mobiel zaken moest uitprinten en getekend terug moest sturen. Dat is altijd een ingewikkeld proces met een smartphone, printer en PC  Maar het is gelukt. Het was al flink laat geworden toen alles gereed was.

Gisteren was ook de dag dat mijn verkochte camper zijn jaarlijkse APK kreeg. Ik had de koper bij de verkoop beloofd datik de APK zou betalen en de zaken die daaruit voort kwamen. Vandaag kreeg ik de melding dat het mistvoorlicht vervangen moest worden en een steun van de achterbumber vervangen moest worden. Morgen krijg ik bericht als de camper klaar is.  Er moest nog een onderdeel besteld worden. Dan rij ik nu volgens plan morgen naar de garage om te betalen. De koper komt dan natuurlijk ook om zijn camper op te halen.


Dinsdag, 8 augustus 2023.Voor vandaag heb ik de poging gewaagd om voor de eerste keer op de dinsdag te fietsen. Ik had met Adri afgesproken om de auto bij hem te parkeren en samen naar de opstapplaats te rijden. Op de dinsdag wordt dan altijd een lange rit gereden. Ik vertrok weer van huis op maandagavond. Ik had de auto gisteren al buiten de parkeergarage gezet. Dat betekende wel dat ik de zware fietsendrager helemaal naar buiten moest dragen. Maar ik gebruikte deze keer de steekwagen, die bedoeld is voor zwre lasten. Dat werkte goed. Dus, eerst naar de berging om de steekwagen  op te halen met de fietsendrager. Het opzetten ging vlot. Toen nog wat spullen opgehaald om naar de caravan te brengen. En uiteindelijk heb ik de fiets opgehaald. Het opzetten van de fiets op de drager is altijd een secuur werkje.  Daarna ben ik naar de caravan in Stolwijk gereden. Daar heb ik de fiets gewoon op de drager laten zitten voor de volgende dag  In de caravan is nog niet veel te beleven daar de TV het nog steeds niet doet.. De monteur is nog met vakantie. Die komt half augustus pas terug. De volgende dag op naar mijn fietsmaatje Adri de Kooter, waarmee ik een afspraak had om de auto voor zijn deur te zetten als we gaan fietsen. Nadat de fiets van de drager af stond,heb ik nog even het huis van Adri bekeken.  Het huis is helemaal aangepast op de situatie van zijn vrouw. Het zag er heel praktisch uit. Daarna zijn we samen naar de opstapplaats gereden. Veel bekenden stonden al op de opstapplaats op de Markt van Gouda te wachten. De bestemming werd vandaag “De Loet” in Lekkerkerk. Een flinke rit!. Met Johan voorop vertrokken we. We hadden op de heenweg een flinke wind tegen. Maar, het was een mooie tocht, dwars door de polders. Op onze bestemming “De Loet” hebben we heerlijk in de zon koffie gedronken. De Loet is een Kano Centrum bij Lekkerkerk vlak naast de N210.  De terugweg ging in de richting Stolwijk ging vlot met nu het windje in de rug.  We arriveerde zo snel in Stolwijk dat ik recreatiepark  De Kooi met mijn starcaravan voorbij was voor ik het wist. Ook vervolgens de rit naar Gouda waar mijn auto nog stond ging ook vlot. Toen zat de rit er weer op en had ik weer 40 km afgelegd. De proef voor vandaag met auto en fiets was geslaagd en kan ik zeker vaker op deze manier gaan doen. Thuis gekomen kon ik weer even uitrusten. Tot de volgende keer.

Zaterdag, 12 augustus 2023. Afgelopen week is het hier heftig geweest. Mijn vrouw Trudy is enige weken geleden gevallen, of liever mijn fiets is tegen haar aan gevallen waardoor zij op de grond viel met mijn fiets over haar heen. Ze bloedde toen heftig en haar scheenbeen en haar grote rechter teen lag open. Het deed haar heftig veel pijn. Ik probeerde met mijn Tag de voordeur van het appartementencomplex De Vaalserberg open te krijgen en moest toen even mijn fiets los laten. Daarde wonden bleven bloeden en we ervaringen hadden met haar vorige val, wilde ik dat ze naar de dokter ging. Maar dat wilde ze niet.

Ik de volgende dagen bleef ze pin houden en tenslotte vorige week stond ik er op dat ze naar de dokter ging. Bovendien begon ze een rood been te krijgen onder haar wond werd het been steeds roder en ik vermoedde dat het Wondroos zou zijn. Dat heb ik in mijn leven ook een aantal malen gehad.en dat is gevaarlijk.  Uiteindelijk ging ze mee naar de Eerste Hulp van de medische post in de buurt. Ze kreeg van de dienstdoende arts aeen kuur van antibiotica  pillen mee. Het bleek inderdaad wondroos te zijn. In de volgen de dagen werd het been toch steeds roder, wat betekende dat de antibiotica niet hielp. We zijn toen kort daarop weer naar de huisartsenpost geweest met weer een andere arts. Deze vertrouwde de situatie niet en na overleg met een ziekenhuis specialist moesten we naar de Eerste Hulp van het IJsselland Ziekenhuis.in Capelle a/d IJssel.

Wij dus naar de Eerste Hulp. Het was daar erg druk en de wachtijden waren heel erg lang. We arriveerden om 16.30 uur en Trudy werd uiteindelijk rond 2300 uur opgenomen in de afdeling Chirugie, na overleg tusen de inernisten aldaar. Ze krijgt nu antibiotica via het infuus. De kuur duurt naar schatting 4 tot 6 dagen. Ze blijft nog wel even in het ziekenhuis. Bovendien worden haar wonden daar goed verzorgd en houden haar daar goed in de gaten.

Ik was om 23.15 uur weer thuis. Ik heb mijn fietsen voor de komende periode afgezegd en ga nu elke dag  op ziekenbezoek.

Naast deze ellende hebben we een vertstopping van een deel van onze afvoeren van ons appartement. De afvoeren van de WC en de douche werken niet.. Vooral die van de WC geeft mij zorgen, daar die vanaf het begin dat wij in het appartement kwamen al moeilijk deed. Bij het doorspoelen staat het water tot aan de rand van de pot. Ik heb via mijn Vve een ontstoppingsbedrijf  gezocht en die komen as dinsdagmorgen het probleem oplossen.  Dat was het voorlopig.


Zaterdag, 19 augustus 2023. We zijn inmiddels al weer een week verder waarin veel is gebeurd. In de afgelopen periode verbleef Trudy 3 dagen in het ziekenhuis. Ze had wondroos aan haar been en dat wilde niet genezen. In het ziekenhuis IJsselland in Capelle aan den IJssel was ze opgenomen omdat de medicijnen niet werkte en de wondroos verergerde. Ze kreeg daar toen antibiotica via het infuus. Afgelopen week was de ontsteking zo veel terug gedrongen dat ze van de zaalarts weer naar huis mocht. Ze kan echter nog steeds niet op het been steunen en ik heb een rolstoel voor haar moeten halen bij de Vierstroom in Capelle. Ze moet wel de kuur afmaken en dan nog even verder doorzetten. Haar been ziet er nu veel beter uit en de roodheid is sterk verminderd. Ze heeft nog wel veel pijn. Gisteren is ze weer op controle geweest en de vooruizichten zijn positief. Dus nu maar verder doorgaan met de pillen.

Om het verstoppingsprobleem in ons huis op te lossen heb ik een mail gestuurd naar de Vve. Die heeft vervolgens een opdracht gegeven aan het ontstoppingsbedrijf RRS in Rotterdam en afgelopen dinsdag is een monteur gekomen en die het probleem heeft opgelost. We kunnen nu weer douchen en onze WC werkt weer normaal. Dat probleem is nu gelukkig opgelost.

Vandaag ben ik nog spullen en kleding wezen wegbrengen naar Dorcas in Bergambacht. En daarna ben ik nog naar de stacaravan geweest. Er was daar inmiddels gemaaid en ik heb daar Henk de maaier betaald.

Van de week is Frans, de broer van Trudy, nog geweest en heeft de keukenkastjes opgehangen. Hij heeft lange pluggen en dikke schroeven gebruikt en de kastjes uiteindelijk in het betonnen gedeelte van de keukenmuur kunnen monteren. Nu kunnen de kasten verder worden afgewerkt. Dat was het weer voor vandaag.


Woensdag 23 auguatus 2023. Vandaag is het mijn verjaardag en ik wordt 79 jaar jong!! Het is een rustige dag geworden. Vanmiddag kwamen Frans en Cherry op verjaardagversite. Het was weer erg gezllig. Luna, de teckel van Cherry trok weer alle aanfacht. We hebben heerlijk op het terras kunnen zitten. De temperatuiur was heerlijk. De locatie van ons apparteent siaai nooit zelf in de zon. Hetheeft een goede luchtverversing in alle kamers, waardoor het redelijk koel blijft in huis. Je ,erkt van de warmte buiten erg weinig. Dat betekent wel dat het in de winter best koud kan zijn. Maar in de winter hopen wij weer in Spanje te zitten. Dus van koude zullen wij geen last hebben als alles door gaat zoals we willen.  Mijn zoon Marc met de kinderen zijn al eerder geweest. Mijn kleinkinderen wilden het huis van opa wel eens zien en dat vonden ze mooi. Ann het eind van de midag/ begin van de avond zijn ze weer vertrokken. Het is toch een heel eind naar Capelle. Ik heb veel te snoepen gehad. Maar dat komt wel op, reken maar. Natasha zou later komen. Ze moeten allemaal werken en vaak in de weekenden. Maar het was erg gezellig.
Verslagen zomer 2023 (z2023-02)

2023zomer03

Het IJsselland ziekenhuis in Capelle waar Trudy afgelopen dagen verbleef

IJsselland ziekenhuis,

een zeer modern ziekenhuis!

Zaterdag, 5 augustus 2023. Vanmorgen zijn we met de auto naar de ALDI geweest. Het was een zoektocht van je welste. Ik had de bestemming opgezocht en ingesteld op mijn Smartphone. Maar dit was geen succes. Vooral doordat enkele wegen opgebroken waren. De Bermweg in Capelle .waaraan de ALDI zou liggen was van de voorgestelde kant niet bereikbaar. We moesten toen zelf onze route bepalen. Ht heeft even geduurd voordat onze bestemming bereikt kon worden. We hebben bij de ALDI 2 kunstof kasten gekocht om ons gereedschap op ons terras droog te kunnen opbergen. De kasten kunnen ook dan dienen als afscheiding met onze buren.  Op de terugweg hebben we onze TomTom gebruikt en dat ging beter. We hebben wel veel van Capelle kunnen zien en zijn zeker door de “rijke”buurt van Capelle gereden met prachtige grote villa’s.

Maar de terugweg was duidelijk korter, nu door de Tom Tom aangestuurd. We kwamen uiteindelijk weer aan de overkant van de N219 uit, juist tegenover de afslag van de Vaalserberg

Vandaag is het weer bewolkt, evenals de laatste dagen met zo nu en dan wat regen.  Het heeft een uur geleden nog even gemiezerd. Ik was boodschappen gaan doen naar de Terp. Ik had gelukkig mijn regenpak bij me. Ik begin me nu een beetje thuis te raken in de omgeving van onze woning. Ik moest nu bij Albert Hein in de Terp zijn. Het was even zoeken in deze voor mij nieuwe winkel voordat ik daar al mijn boodschappen had gevonden. Op de terugweg was het weer droog.  Toen ik thuis was hoorde ik dat ik de maandelijkse vergadering van de “Welzijnscommissie” had gemist bij Renee. Ik ben nog even wezen kijken. De meeste aanwezigen van de bijeenkomst waren er nog. Toch even een goed moment dat ik kon kennis maken met een paar van mijn buren. De commissie komt elke maand op de eerste zaterdag van de maand bijeen om samen met elkaar koffie te drinken en/of voert dan gezamenlijk een actie uit, bv rommel op bij de parkeerplaatsen en gangen waar we als bewoners last van hebben. Ook als we afwijkingen van de regels zien of beleven, brengen we die in bij de Vve.  Het was erg gezellig bij Renee en achteraf ben ik nog even Bij Paul en Renee blijven praten en heb hun appartement bekeken. Het viel me weer op hoe verschillend de appartement zijn ingedeeld hier in de Bergenbuurt. Ook Renee en Paul hebben in hun appartement hun eigen ruimte waar ze zich even kunnen terugtrekken als ze dat willen, net als wij.


Woensdag, 16 augustus 2023. Afgelopen weekend is mijn vrouw thuis gekomen uit het ziekenhuis IJsselland in Capelle a/d IJssel.  

Ze was opgenomen omdat ze wondroos had gekregen aan haar rechterbeen en de medicijnen niet aansloegen. Daarom kreeg ze medicijnen middels infuus toegediend in het ziekenhuis. Ze heeft 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. Voor mij werd dat een drukke tijd daar ik elke dag op bezoek ging en voor haar boodschappen moest doen. Nu is ze weer thuis en de ontsteking aan haar been is gelukkig aan het minderen, maar ze moet nu de kuur afmaken met pillen. Ze heeft nog veel pijn en kan bijna niet lopen met dat been. Ik heb afgelopen dagen een rolstoel gehaald bij de Vierstroom, maar zolang ze thuis blijft gebruikt ze die rolstoen niet. Het is een drukke periode voor mij en kom ik niet aan fietsen toe. Maar dat komt wel weer als mijn vrouw weer voor haar zellf kan zorgen.  Ik blijf op de hoogte als Adri mij weer een paar fotos stuurt en een overzicht van de tocht geeft. Succes!!


Zondag  20 augustus 2023. Vandaag is de zoon van mijn vrouw jarig. met een BBQ in zijn tuin. We hadden gehoopt dat het goed weer zou zijn en dat was ook zo. Afgelopen dagen werd regen voorspeld maar het veel mee. Het was weer erg gezellig en het eten was heerlijk. Het waren weer de personen die altijd bij onze wederzijdse verjaardagen aanwezig waren. Maar gelukkig konden we heerlijk buiten zitten.Allard steekt dan altijd de BBQ aan en Marian verzorgt dan later het eten. Ik had in het verleden al een willen helpen maar dat werd niet in dank af genomen. Dus bleef ik afzijdig en genoot alleen van het eten en de verhalen rondom me. Het was weer opnieuw leuk om te zien hoe Sara en Lucas elke keer een stapje op de ladder maken in het praten en spelen. Tegen donker gingen we weer naar huis. Ik begin nu vooral in de schemering last te krijgen van mijn ogen. Ik ben laatst bij de oogarts geweest in het GHZ ziekenhuis in Gouda en die heeft mij door verwezen naar het Oogziekenhuis in Rotterdam. Ik ben nu 79 jaar en dan is mijn hoornvlies wat star geworden en dat maakte dat mijn oogarts dit niet aan durfde. Bovendien heb ik maar één goed ziend oog. Ik hoop maar dat de behandeling dit jaar nog kan gebeuren, want volgend jaar loopt mijn rijbewijs af en willn wij weer van de winter in Spanje doorbrengen.


2023zomer01 2023zomer01