Zomer 2023

Terug naar menu zomer 2023

2023zomer04

Vrijdag, 15 september 2023. Na lange tijd weer een verslag van het fietsen. Vandaag weer gefietst. Gisteravond al naar Stolwijk vertrokken. Ik had nu de auto aan de overkant van de parkeergarage van de Vaalserberg gezet om de fiets op fietsendrager te zetten. Achter onze auto in de parkeergarage heb ik weinig ruimte. Vooral als beide auto’s naast ons op hun parkeerplek staan kan ik zelfs de achterkant van onze auto niet bereiken. Ik heb wel geprobeerd de fietsendrager gistermiddag daar al op de trekhaak te zetten en dat lukte nu net. Tegenover de parkeergarage zijn wel parkeerplekken, maar die zijn veelal bezet. Parkeerbeheer is hier in Capelle ook actief. Je moet daar je auto niet lang laten staan, anders heb je vlug een bon te pakken.

Afgelopen nacht was het koud in de caravan. Het dikke dekbed hield me goed warm.  Toen ik in bed lag realiseerde ik me dat ik mijn regenpak was vergeten in de drukte om weg te komen. Maar de weersverwachtig melde droog weer. Ik was op tijd wakker vanmorgen en na het douchen  en het ontbijt vertrok ik naar de opstapplaats bij Wielerbaan Excelsior. Ik was ruim op tijd. Om 09.30 uur waren alleen Joke en Marijke aanwezig. Het groepje was dit keer erg klein. Volgens Joke was dit voor nu normaal. We besloten naar Wilgen Langerak bij Schoonhoven te fietsen. De rit ging via Vlist. We konden daar lekker buiten zitten en hebben genoten van 2 rondjes koffie. Ik nam er natuurlijk weer appeltaart bij. Heerlijk!!!  Dit keer in eerste instantie niet naar het Museum, maar naar de overkant bij Restaurant De Wilgensprong. Daar is een gezellig winkeltje. Uiteindelijk zijn we later toch nog naar het museum geweest. De dames hebben daar geshopt. Er lagen daar prachtige grote flespompoenen in alle kleuren. Ik heb er geen gekocht daar ik bang was dat ze de thuisrit niet zouden overleven. De terugweg via Stolwijk was ons bekend, Bij de Haastrechtse brug in Gouda gingen Marijke haar eigen weg naar huis en wij richting  Exelsior. En ik reed uiteindelijk naar de Wielerbaan waar mijn auto stond. Daar ging mijn fiets weer op de drager en reed ik richting Stolwijk om daar nog wat spullen op te halen voor Trudy uit de caravan. De fietstocht zat er weer op.  Het was weer heerlijk!! Later thuis merkte ik dat ik wat stram geworden was van het fietsen.


Woensdag 20 september 2023. In de afgelopen periuode hebben we de camper verkocht en een grote caravan gekocht. De nieuwe caravan is bedoeld om in Spanje te blijven terwijl wij dan met de auto telkens naar Spanje gaan rijden. Met mijn auto is dat te doen in 2 dagen. Het is een flinke caravan waarmee ik niet zelf zal kunnen rijden. Daar is mijn auto niet geschikt voor. Allard had mij al aangeboden om mijn caravan uit Losser in Oost-Nederland (ruim 200 km!!) op te gaan halen. Maar ik moet daarvoor wel eerst caravanspiegels kopen. Intussen moet da caravan op mijn verzoek nog gekeurd worden. Dit gaat gebeuren op 7 oktober as. Intussen heeft Marian aangeboden dat haar vriend de caravan naar Spanje gaat brengen.

Er moet nog veel geregeld worden.Verslagen van de maand september  in de zomer 2023 (z2023-03)

2023zomer04 2023zomer02 2023zomer02

Dinsdag, 26 september 2023. Het is alweer een tijd geleden dat ik deze website heb aangevuld. Maar vandaag was het goed fietsweer. Ik had gisteren pas besloten te gaan fietsen. De weersvoorspellingen waren goed, het zou vandaag droog blijven met weinig wind. Gisteravond heb ik de fietsendrager weer aan de auto gekoppeld. Mijn fiets er op zetten was geen optie daar ik op onze vaste parkeerplaatsen daar geen ruimte voor heb. De auto’s staan zo dichtbij dat ik bijna niet de achterkant van onze auto kan bereiken. Doch, op dat moment waren onze buren even niet aanwezig en kon ik de fietsendrager op de trekhaak zetten. Dus nam ik mijn kans waar. Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan en toen ik beneden in de parkeerkelder kwam bleek er buiten een plekje vrij te zijn. Ik heb daarop mijn auto snel naar buiten gereden en daar de fiets op de fietsendrager gemonteerd. Ik had met Adri afgespoken dat ik mijn auto weer bij zijn huis zou parkeren. Daarna snel mijn spullen gepakt en naar Gouda gereden. Direct na aankomst  zijn Adri en ik naar de opstapplaats gereden op de Markt in Gouda. Daar stonden de meeste “Dinsdagfietsers“ al te wachten. We waren net op tijd op de opstapplaats aangekomen en kort daarop vertrokken we met bestemming Bodegraven. Johan en Adri zorgden weer voor een mooie tccht. Het was weer anders dan anders.

Op de Markt bij Restaurant “De Buren” zijn we koffie gaan driken en het was erg gezellig. Uiteindelijk moesten we weer opbreken en naar Gouda fietsen. Dit keer langs het fort en naar Driebruggen. Het was weer een mooie rit, soms verrassend anders en toen weer op bekend terrein. Ik was behoorlijk stijf geworden en dat merkte ik flink toen we weer in Gouda aan kwamen bij mijn auto. Toen weer de fiets op de drager en naar huis gereden. Het was de inspanning meer dan waard. Een mooie tocht!!


Zaterdag, 30 september 2023. Ik heb contact gehad met de verkoper van onze nieuwe caravan in Losser. Ik hoorde toen dat de Caravan pas op 7 oktober naar de keuring wordt gebracht. Hij zal dan op maandag of dinsdag gekeurd kunnen worden. Dat viel een beetje tegen daar wij er van uit gingen dat we op 7 oktober, aan het eind van de dag,  de caravan konden ophalen. De keurmeester zal op 7 oktober wel even naar de caravan kijken wat de status is en of er nog zaken besteld moeten worden. Daarna zal de verkoper mij verslag uitbrengen en melden wanneer de keuring dan plaats heeft. Er zal een schriftelijk rapport uit komen. Uiteindelijk gaat de verkoper bezien of deze de caravan zou kunnen komen brengen. Dat zou ons beter uitkomen. Dat hoor ik dan op 7 oktober. Dan kunnen we hier de overdracht van de caravan regelen. Nog een week afwachten.